Азия.бг е образователна страница, която допринася за информираното опознаване на Азия в България. Мнения и дискусии по противоречиви или непопулярни гледни точки, включително позиции, които членовете на редакторския екип не подкрепят, са добре дошли. Материали, които не са подкрепени с факти или изопачават такива, които злоупотребяват, клеветят или са обидни за отделни лица не се публикуват.

***

Азия.бг има честта и удоволствието да си партнира със следните водещи организации от Азия и ексклузивно да споделя тяхното съдържание на български език:

Основана през 2006 г. от група музиканти, визуални художници, програмисти и предприемачи от Шанхай, НеоЧа се превърна във всепризната компания, посветена на азиатската култура и творчество. В сърцето на всяка творческа общност са вдъхновяващи хора и места, чиито истории заслужават да бъдат разказани. Списанието "НеоЧа" споделя  тези истории със световната публика чрез многоезична платформа, която представя процъфтяващата творческа класа в Азия. Вижте най-новите истории и творческо вдъхновение от целия регион тук.

***

Ще се радваме да прочетем Вашите мнения, коментари и предложения на admin [at] asiabg.org

***

Азия.бг прави всичко възможно да получи разрешение за ползване на снимки, които се използват да илюстрират статиите. Ако някоя от използваните снимки нарушава авторски права, моля свържете се с нас на admin [at] asiabg.org.

Asiabg.org strives to clear any copyright issues related to the re-use of published pictures. Should any of them infringe known copyrights, please get in touch with us at admin [at] asiabg.org.

***

Mатериалите, публикувани в Азия.бг са защитени от закона за авторското и сродните му права и не мoгат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите или редакторите на сайта. 

***

Азия.бг се поддържа от Александър Сираков, Весела Данова и Георги Джартов:

Александър е инвестиционен банкер, базиран в град Шанхай, Китай. Активно се занимава с промотиране на България, като инвестиционна възможност, като също работи за развитие на търговски канали за български стоки на китайския пазар.  

Весела е завършила Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ с направление "Източни езици и култури". Активно се интересува от многопластовите социо-културни особености на азиатските общества, както и от темите за правата на човека в контекста на Южна и Югоизточна Азия. Към момента работи в София в областта на инвестиционната имиграция. В различна степен владее английски, испански, виетнамски и японски.

Георги започва да се занимава активно с Азия през 2005-а година, когато заминава за продължително обучение в Пхенян, КНДР. Голяма част от последните 12 години той прекарва в Мианмар, Китай, Камбоджа, Корея и Сингапур, където работи по проекти финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Департамента за международно развитие на Великобритания. Георги е коментирал актуалните събития в Азия за БНТ, БНР, Телевизия Европа, Bloomberg и други. Той владее английски, руски, китайски и бирмански.